У мережу виклали відео з місця загибелі "Гіві"

Середа, 8 лютого 2017, 09:17

Пропагандистський російський канал виклав в Інтернет відеозапису з місця загибелі ватажка батальйону бойовиків "Сомалі" Михайла Толстих з позивним "Гіві".

Ролик оприлюднений в мережі Youtube.

На записі видно пошкоджену пожежею будівлю штабу батальйону "Сомалі".



Як відомо, 8 лютого сепаратистські сайти, а потім російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Донецьку загинув ватажок батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих із позивним "Гіві".

"Новая газета" пише, що "за попередньою інформацією, у штаб, де перебував Толстих, вистрілили з гранатомета. "Гіві" загинув у своєму кабінеті".

У так званій "прокуратурі ДНР" покладають відповідальність за вбивство Толстих на українську диверсійно-розвідувальну групу.

У Службі безпеки України не підтвердили і не спростували інформацію щодо смерті "Гіві".

"З того боку, де влада в руках терористів, інформацію перевірятимуть, ми поки не даємо коментарів..", - сказав радник глави СБУ Юрій Тандіт.

Колишній український військовослужбовець Толстих із травня 2014 року брав участь у боях за Слов'янськ, Іловайськ та Донецький аеропорт на стороні бойовиків і мав позивний "Гіві".

Як і командир батальйону "Спарта" Арсен Павлов ("Моторола"), підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року, "Гіві" був одним із символів війни на Донбасі.

 
"Моторола" і "Гіві" були символами війни на Донбасі

Він перебував в українському розшуку й у санкційному списку Євросоюзу.

За останні два роки на окупованій частині Донбасу багатьох "польових командирів" бойовиків убили не в боях. Не виключено, що за цим стоять російські спецслужби, хоча проросійські бойовики звинувачують українських бійців.

Раніше в своїй статті для DT.UA журналіст Сергій Рахманін писав про те, що російська сторона змінила свою переговорну риторику в рамках "Нормандського формату".

За його даними, в контактах із західними дипломатами росіяни озвучують, наприклад, готовність обговорювати заміну ватажків ОРДЛО Захарченка та Плотницького іншими, компромісними і фігурами, оскільки зазначені "вожді" дещо зарвалися і неабияк прокралися.

У грудні 2016 року "Новая газета" писала, посилаючись на джерела в незаконних збройних формуваннях "ДНР", що представники ОРДЛО з занепокоєнням виявляють, що Москва втратила колишній інтерес до переговорного процесу і самих окупованих територій Донбасу.

У 2015 році повідомлялося про зачистку "атаманів", непідконтрольних лідеру луганських бойовиків Ігорю Плотницькому.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News