Провідні телеканали Росії готують на Донбасі низку гучних провокацій – розвідка

Середа, 8 лютого 2017, 12:10

За даними українських розвідників, головні пропагандистські телеканали Росії готують на Донбасі резонансні матеріали з метою оббрехати українську армію.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Російське окупаційне командування активізувало заходи щодо створення провокаційних матеріалів, спрямованих на дискредитацію сил АТО та звинувачення у порушенні Мінських домовленостей", - кажуть в ГУР.

За їх даними, російські військові керівники залучають для цього знімальні групи провідних російських телеканалів "Россия 1", "НТВ", "Рен ТВ". На донецькому та маріупольському напрямках вони знімають резонансні матеріали з використанням спеціально підготовлених провокаторів з числа місцевих мешканців.

Як повідомлялося, 5 лютого російські ЗМІ, зокрема "РИА Новости", поширили заяви бойовиків про те, що ЗСУ нібито перекинули на Донбас вісім тактичних ракетних комплексів "Точка-У", два з яких прибули на територію коксохімічного заводу в Авдіївці, ще шість - у Новобахмутовку.

Цю інформацію спростував гендиректор Авдіївського коксохіму Муса Магомаєв. Він заявив, що зброї на заводі не було, немає і не буде. "У нас небезпечне виробництво, і керівництво ЗСУ це розуміє", - підкреслив промисловець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування