Сенат США може обмежити Трампа в пом'якшенні санкцій проти РФ

Четвер, 9 лютого 2017, 06:38

Шість сенаторів, що представляють Республіканську і Демократичну партії, внесли на розгляд верхньої палати Конгресу США законопроект, що посилює контроль з боку законодавців за діями президента Дональда Трампа щодо пом'якшення санкцій проти Росії.

Проект закону був представлений в Сенаті в середу, передає "Укрінформ".

Документ має назву "Закон про перегляд санкцій проти Росії". Він, зокрема, вимагає, щоб президент США повідомив Конгрес перед тим, як послабити економічні санкції проти РФ, пов'язані з її агресією по відношенню до України.

"Це не атака на президента. Це, перш за все, для того, щоб відновити нашу роль", - зауважив з цього приводу один із співавторів законопроекту, впливовий сенатор-демократ Бен Кардін. Він також підтвердив, що ця ініціатива користується значною двопартійною підтримкою.

Республіканець Джон Маккейн, відомий своєю критикою ідеї Трампа щодо зближення з Росією, перед цим зазначив: "Якщо ми не збережемо ці санкції і навіть не збільшимо їх, це буде стимулювати Путіна, який є військовим злочинцем".

Авторами нового законопроекту виступили сенатори-республіканці Ліндсі Грем, Джон Маккейн, Марко Рубіо, а також представники Демократичної партії Бен Кардін, Шеррод Браун і Клер Маккаскілл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування