В окупований Крим почали транслювати українське радіо

Четвер, 9 лютого 2017, 13:52

"Українське радіо" і кримська радіостанція Meydan Radiosı почали мовлення на територію анексованого Криму, з недавно побудованої телерадіовежі в селі Чонгар Херсонської області.

Про це у четвер повідомила парламентська газета "Голос України".

"Трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі розпочала 150-метрова вишка, збудована біля села Чонгар Генічеського району області. На ній уже встановили весь комплекс антенно-фідерного обладнання та потужні 5-кіловатні передавачі", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що в ефірі наразі тільки перший канал Українського радіо (100,7 FM).

"Однак ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вишку отримали також радіо "Мейдан" (101,4 FМ), "Крим Реалії" (105,9 FM) і "Херсон FM" (107,8 FM). Вартість проекту становила чотири мільйони гривень", - повідомляє газета.

"У зону впевненого прийому згаданих українських станцій відтепер потрапляють Генічеський і Новотроїцький район Херсонщини, міста Джанкой, Джанкойський і Червоноперекопський райони АРК. Але "впіймати" передачі УР-1 вже зараз можна і в Сімферополі. Хоча патріотично налаштовані мешканці Криму кажуть, що саме у Сімферополі їх уже намагаються глушити", - пише видання.

Як відомо, у січні на Чонгарі було змонтовано 108 метрів телевежі, яка дає сигнал на анексований Крим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News