Депутати-націоналісти застерегли владу від розгону блокади

Середа, 1 березня 2017, 11:24

Народний депутат-"свободівець" Андрій Іллєнко застеріг Кабінет міністрів від силових дій у відношенні учасників "блокади торгівлі з окупантами" на Донбасі.

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів, виступаючи від імені "депутатів-націоналістів".

"Ми закликаємо і застерігаємо від силових дій по зняттю блокади торгівлі на крові. Тому що це може мати абсолютно непередбачувані й катастрофічні для українського суспільства наслідки", – заявив Іллєнко.

"Цього робити категорично не можна", – додав він.

На це прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповів: "Який би спектр політичний ми не займали, у нас із вами є одне спільне – наша прекрасна українська держава, яка має бути сильною, незалежною і успішною".

"Якщо йдеться про те, що хтось хоче цьому завадити – ззовні, зсередини – це для нас із вами виклик. Бо якщо ми політики, то ми розуміємо, що маємо захищати 45-мільйонну країну", – зазначив він.

"Звісно, ми проти будь-якого силового протистояння в цьому питанні. Але ми також маємо убезпечити від страждань мільйони українців – від заходу України до сходу. Це наше спільне завдання", – заявив прем’єр.

Гройсман наголосив, що говорив блокувальникам: "Мене цікавлять три речі. По-перше, світло в українських оселях і в виробництвах, лікарнях, школах… Друга позиція: у нас є міста, які залежні від вугілля, на жаль… Третя позиція – не зупиняти українське виробництво".

"У всьому іншому ми відкриті. Але зворотного зв’язку, діалогу ми не отримали. Тому наше завдання  сьогодні – щоб усі підкорилися закону", – запевнив прем’єр.

"Є рішення уряду, визначено критичну номенклатуру – абсолютно критично мінімальна, жодної торгівлі вона не передбачає і руху коштів, і стосується виключно українських підприємств, які зареєстровано на українській території, за українським законодавством, і сплачують податки в український бюджет", – сказав він

Гройсман сподівається, що "тема сильної України" буде об’єднувати, а не роз’єднувати урядовців і депутатів.

Як відомо, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що час надати силовикам можливість припинити "блокаду Донбасу", яка триває з 25 січня.

 

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...