Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляційний суд скасував вироки двом фігурантам справи Онищенка

Середа, 1 березня 2017, 16:28

Апеляційний суд Києва за позовом захисту депутата Верховної Ради Олександра Онищенка скасував вироки двом фігурантам його справи.

Про це у середу сказав адвокат Віталій Мегедь, який представляв інтереси Онищенко в суді, передають Українські новини.

За його словами, 28 лютого суд задовольнив апеляцію депутата і скасував винесені в серпні 2016 року обвинувальні вироки двом фігурантам його справи - Лесі Железняк і Олегу Рябошапці.

"З 27 фігурантів справи визнали себе винними 9. І вироками різних судів були затверджені ці угоди (про визнання провини – ред.) з Національним антикорупційне бюро. Я як представник Онищенко звернувся до суду з проханням скасувати ці затверджені угоди. Вчора суд розглянув, визнав мої доводи належними, законними і об'єктивними і скасував вироки", - сказав адвокат.

Він визнав, що Онищенко не є стороною в процесі, але зазначив, що за рішенням Верховного Суду особи, які не є стороною в процесі, але чиї інтереси він зачіпає, можуть подавати апеляції на судові рішення.

Таким чином, Апеляційний суд зміг розглянути апеляційні скарги депутата на вироки фігурантам його справи, в яких зазначено, що злочинну схему організував саме Онищенко.

Адвокат зазначив, що подані були апеляції на всі 9 вироків, але частина з них була відхилена, а частина - продовжує розглядатися.

Як відомо, в серпні 2016 року НАБУ заявило про укладення угоди зі слідством 5 підозрюваними у справі депутата Онищенко.

Керівник САП Назар Холодницький заявляє про готовність зустрітися в Лондоні з народним депутатом Олександром Онищенком для проведення слідчих дій після отримання необхідних міжнародних документів.

21 лютого Вищий адміністративний суд визнав законним зняття Верховною Радою недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка (група "Воля народу").

Нардеп Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Зараз Онищенко перебуває за межами України. Він заявляє, що передав США "компромат на Порошенка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...