Садовий: 30-40% мешканців Закарпаття мають подвійне громадянство

Субота, 18 березня 2017, 12:50

Мер Львова Андрій Садовий вважає, що 30-40% мешканців Закарпатської області мають паспорти інших держав.

Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи внесення президентом до ВР законопроекту, що передбачає покарання за наявність подвійного громадянства.

"Наскільки знаю, практично всі, хто займається бізнесом на Закарпатті мають ще один паспорт. Думаю, відсотків 30—40% в тій області є громадянами не тільки України", - сказав мер Львова.

"Якщо ми їх позбавимо громадянства України, вийде що в деяких районах живуть тільки громадяни інших країн. І що тоді? Території будемо віддавати? Чи що? На Банковій ніхто не думає стратегічно", - додав він.

Разом з тим, Садовий заявив, що сам він ніколи не мав паспорта іншої держави.

Він висловив думку, що українці, які живуть в різних країнах світу – це "дуже цінний ресурс" і було б добре, якби вони мали українське громадянство, оскільки їх можна було б активніше залучати до співпраці.

"А цей законопроект розв'яже хіба що точкові проблеми. Хтось із бізнесменів, які йому (Порошенку – ред) не подобаються, має три-чотири паспорти, можливо, він хоче зробити їм капость. Але як це доводити, як вилучати? Це смішно, як на мене", - сказав Садовий.

Як повідомлялося, 13 березня президент Петро Порошенко вніс до парламенту невідкладний законопроект, який пропонує визначити добровільне набуття українцями громадянства іншої держави підставою для позбавлення їх громадянства України.

Детальніше про ризики президентського законопроекту читайте в матеріалі "Європейської правди" "Паспортний удар Порошенка: які загрози несе президентський закон про громадянство".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News