Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгрес США розслідує можливу змову штабу Трампа з Москвою

Четвер, 2 березня 2017, 06:35

Комітет з розвідки палати представників США вирішив розслідувати звинувачення в змові між виборчим штабом Дональда Трампа і російською владою.

Про це оголосив конгресмен від Демократичної партії Адам Шифф в ефірі телеканалу MSNBC, передає BBC.

"Ми досягли письмової угоди [...], що будемо розслідувати звинувачення в змові Росії зі штабом Трампа", - заявив Шифф.

"Развідкомітет багато років розслідував дії російської влади і попереджав про ворожі дії путінського режиму на міжнародній арені, його агресії в кіберпросторі і впливові міжнародні пропагандистські кампанії", - наводяться на сайті комітету слова його голови, республіканця Девіна Нуньєса.

Нуньєс, який входив до перехідного штабу Трампа, заявив, що комітет буде вести розслідування у всіх перерахованих галузях, у тому числі розгляне і питання про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Трамп заперечує, що його соратники мають зв'язки з Москвою.

Як відомо, в ЗМІ з'явилася інформація, що під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до нинішнього президента США Дональда Трампа, були на постійному зв'язку з російськими - нинішніми і колишніми представниками спецслужби, які відомі американській розвідці.

Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн після того, як стало відомо, що він контактував з російським послом, але ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо змісту їх бесіди,  був змушений подати у відставку.

1 березня американське видання The Washiington Post повідомило, що призначений Трампом генеральний прокурор США Джефф Сешнс в минулому році мав дві зустрічі з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, які приховав на слуханнях про його затвердження на посаду.

Нагадаємо, ФБР відхилило недавнє прохання Білого дому публічно спростувати повідомлення ЗМІ про зв'язок між радниками Дональда Трампа з росіянами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування