У Вілкула кажуть, що силовики приїхали "кошмарити" і "все брехня"

Четвер, 2 березня 2017, 12:56

У міській раді Кривого Рогу заявляють про безпідставність обшуків, які прокуратура проводить у четвер у справі про розкрадання держкоштів.

"2 березня, на початку робочого дня, в Криворізький міськвиконком зайшли невідомі люди в масках зі зброєю і заблокували вхід в структурні підрозділи міськвиконкому. Була паралізована робота двох управлінь: управління благоустрою та житлової політики та управління капітального будівництва", – йдеться в заяві на сайті ради.

"Гості" назвалися перевіряючими з обласної податкової та прокуратури – і попросили працівників управлінь покинути свої робочі місця і чекати під кабінетами.

"Після цього почали вилучати документи. Криворіжців, які приходили на прийом, не пропускали", – заявляє прес-служба міськради.

Заступник мера Олександр Катриченко заявив: "У черговий раз місто приїхали "покошмарити", іншого визначення цьому немає. Не випадково обрано початок робочого дня, коли співробітники прийшли на роботу".

Обшук у міськраді Кривого Рогу
Обшук у міськраді Кривого Рогу

А заступник начальника юридичного управління Наталія Шишко додала: "Минулого разу, у листопаді, вже проводилися обшуки нібито за ухилення якимись організаціями від оплати податків. З юридичної точки зору це зрозуміти неможливо. Тому зараз вигадали інше "нововведення".

"Замовники цього дійства прекрасно розуміють, що органи місцевого самоврядування взагалі не беруть участі в оплаті податків суб'єктів господарювання, тому вигадали, що нібито були оплачені роботи, які не були виконані в попередніх періодах. Причому, період не вказаний. Просто є список організацій", – заявила вона.

"Все це брехня, і всі звинувачення в черговий раз розсиплються, як пісок", – заявила Шишко.

Катриченко запевнив: "Всі роботи нами були виконані в повному обсязі і підтверджені технічними наглядами".

 

Прес-служба зазначає, що у 2016 році у міськвиконкомі Кривого Рогу провели 280 перевірок (119 – прокуратура, 59 – поліція, 7 – СБУ) – і "жодних порушень" не виявили.

Як відомо, вранці 2 березня генпрокурор поінформував про проведення обушків у міській раді Кривого Рогу та керівників низки місцевих підприємств та перевірку на причетність до розкрадань мера Юрія Вілкула.

Слідчі дії проводять у справі про використання понад 200 мільйонів гривень і бюджету на закупівлю ремонтних та будівельних робіт через фіктивні підприємства, уточнили в прокуратурі Дніпропетровської області.

Партія "Опозиційний блок", до якої належить Вілкул, назвала обшуки "піаром" ГПУ.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування