СЦКК: Бойовики знову зірвали відновлювальні роботи на ДФС

П'ятниця, 3 березня 2017, 11:10

Бойовики зірвали відновлювальні роботи на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це йдеться у заяві представників української сторони СЦЦК.  

"3 березня для обстеження цього об’єкту робіт СММ ОБСЄ здійснила запуск безпілотного літального апарату. При цьому ЗСУ отримали відповідні повідомлення і вказівки були надані по всіх органах управління, а також військам, які перебувають вздовж лінії розмежування", - зазначили в СЦКК.

У Спільному центрі підкреслили, що режим припинення вогню дотримувався абсолютно, але о 8:46 безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ було втрачено внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань ОРДО.

"На цей час роботи припинені, проводиться розслідування. У разі встановлення режиму "тиші" в районі проведення робіт у другій половині доби буде здійснено наступну спробу щодо відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції", - додали в СЦКК.

У центрі зазначили, що за останній тиждень це вже "друга агресивна дія з боку незаконних збройних формувань ОРДО щодо СММ ОБСЄ при застосуванні безпілотних літальних апаратів".

"Це переконливо свідчить про наполегливі дії противника нейтралізувати можливості місії для виявлення реальних фактів порушення Мінських домовленостей", - зазначили у Центрі.

Також в СЦКК повідомили, що 2 березня бойовики здійснили обстріл Авдіївки, внаслідок якого 9 танкових снарядів влучили безпосередньо у будівлю, де перебуває спостережний пост української сторони СЦКК.

Як відомо, 2 березня було розміновано територію Донецької фільтрувальної станції. Після розмінування на станцію мала зайти ремонтна бригада КП "Вода Донбасу", щоб розпочати відновлювальні роботи.

3 березня у СММ ОБСЄ повідомили, що поруч з Донецькою фільтрувальною станцією впав БПЛА спостережної місії ОБСЄ, перед цим пролунали постріли.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування