Нацрада не продовжила "Радіо Вести" ліцензію на мовлення

П'ятниця, 3 березня 2017, 12:44

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відмовився продовжувати ліцензію на мовлення ТОВ "ТРК "Дивосвіт", що веде мовлення під логотипом "Радіо Вести", термін якої завершився у лютому 2017 року.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 3 березня.

Як зазначила заступник голови Нацради Уляна Фещук, компанія мала 4 діючих попередження, одне з яких було накладено через пряму мову в ефірі представників бойовиків ОРДО та прямі заклики до сепаратизму.

"Друге попередження було за перешкоджання законній діяльності Нацради, у вигляді ненадання радіостанцією записів ефіру та інших фактів. Крім того, було попередження за присутність в ефірі Тетяни Монтян, мова якої ображала честь і гідність, і не була припинена журналістом", - зазначила Фещук.

Разом з тим 3 березня на сторінці "Радіо Вести" у Facebook повідомляється, що на вулиці біля Адміністрації президента зібралося близько 2 тисяч осіб з вимогами повернути "Радіо Вести" в ефір.

 
 

Як відомо, 23 лютого Нацрада з телерадіомовлення відмовилася продовжувати ліцензію ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", (Харків, веде мовлення під логотипом "Радіо Вести").

"Радіо Вести", що входить до медіахолдингу "Вести Україна", вийшло в ефір у березні 2014 року та здійснювало мовлення у Києві, Харкові та Дніпрі. Медіахолдинг пов'язують з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком. 

За інформацією на сайті холдингу, власником 99% ТОВ "ЄС Продакшен Груп" на кінець 2015 року було ТОВ "АйДжі Медіа Україна", яке, в свою чергу, на 100% належало Media Holding Vesti Ukraine Ltd. (Кіпр). Власником 80% кіпрської компанії був житель Авдіївки Денис Мозковий, ще 20% через компанію Nederman Limited контролювала Тетяна Александрова з Донецька.

У січні замголови Нацради Уляна Фещук заявила, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення не видасть ліцензію "Радіо Вести", поки не з’ясує бенефіціарів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування