Українцям обіцяють теплі й сонячні вихідні

П'ятниця, 3 березня 2017, 15:01

Субота й неділя, 4 та 5 березня, будуть сонячними й доволі теплими в усіх областях України.

Такий прогноз оприлюднив Український гідрометцентр.

У суботу на заході країни найтепліше – вдень від 12 до 16 градусів тепла, на півдні до 13 градусів, у решті областей переважно 9-11 градусів. На Сумщині найпрохолодніше – 8-10. Вночі переважно 0-2 градуси, але у шести областях повітря може охолонути до -1.

Погода 4 березня
Погода 4 березня

У неділю центральним, східним і північним областям стане ще тепліше – і повітря по всій країні буде переважно 12-14 і 11-13 градусів, лише в Одеській і Запорізькій областях вдень буде холодніше. Вночі на сході й південному сході можлива мінусова температури, на решті території прогнозують 2-4 градуси тепла.  

Прогноз на 5 березня
Прогноз на 5 березня

У Києві та області 4 березня очікується 9-11 градусів тепла, а 5 березня – 12-14 градусів.

Погода в Києві
Погода в Києві

На рівнинних річках України, крім Дунаю, триває розвиток весняного водопілля з виходом води на окремі понижені ділянки заплав у басейнах Прип'яті, Сіверського Дінця, приток Середнього Дніпра, без загрози негативних наслідків.

У суботу очікується підвищення рівня води на Тисі в районі водпоста Чоп на 1,5-2,2 м. В нижній течії Латориці продовжиться поступове підвищення рівня води на 10-30 см над поточними відмітками з утриманням вода на заплаві.

У першiй половинi доби 4 березня на Дністрі біля Заліщиків (Тернопільська область) очікується проходження максимального рівня чергової хвилі весняного водопілля висотою 440-470 см над нулем поста, максимальна витрата води прогнозується 580-650 кубометрів на секунду.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування