Гройсман хотів би звільнити Корчак: вона ставить під загрозу систему

Четвер, 30 березня 2017, 15:04

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Наталія Корчак не готова керувати таким органом, як Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це він заявив журналістам при відвідуванні Житомирського бронетанкового заводу в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"НАЗК – незалежний орган, який має спецстатус. Якби я її (Корчак) призначав, я б її вже звільнив вчора", – сказав прем'єр.

Гройсман зазначив, що необхідні кошти для організації роботи НАЗК було виділено.

"Я не думаю, що вона спеціально це робить, я думаю, що вона просто не готова до того, щоб керувати таким процесом, і мала б це визнати, якщо не визнає, то, за великим рахунком, ставить під загрозу саму систему", – сказав він.

Як відомо, 29 березня Гройсман на засіданні Кабінету міністрів розкритикував роботу голови НАЗК Наталії Корчак через неможливість налагодити роботу реєстру електронних декларацій і порадив усім членам НАЗК написати заяви про відставку.

"Ви самі нездатні організувати роботу вашого сайту й, таким чином, ви ставите всіх людей перед загрозою двох років в'язниці. І таких людей – сотні тисяч у нашій країні", – сказав він.

У свою чергу, Корчак заявила, що не збирається подавати у відставку.

За законом уряд не може звільнити керівництво НАЗК – це може відбутися, наприклад, за власним бажанням керівника НАЗК та його заступників, а також за рішенням суду.

Міністерство юстиції уже готує законопроект про діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції, який дозволить переобрати керівників цього органу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування