Ситник бачить у діях НАЗК саботаж

П'ятниця, 31 березня 2017, 16:44

Директор Антикорупційного бюро Артем Ситник назвав провал е-декларування з боку НАЗК саботажем і небажанням вирішувати проблеми, перекладаючи вину на інших.

Про це він сказав, журналістам у п'ятницю, коментуючи відкрите звернення до НАБУ голови НАЗК Наталії Корчак, повідомляє "Укрінформ".

"Таке перетягування каната непереконливе. Якби стояло питання, що ми місяць на посадах і не встигли нічого зробити, тоді мабуть так. Але коли люди вже рік працюють... Не виключаю, що сьогодні буде заява Спецзв`язку зі звинуваченнями ще когось. І знову будуть звертатись до нас", – каже Ситник.

"Звичайно, є технічна сторона питання, і НАЗК самостійно не могло визначити те все. Але подібна проблематика піднімається, коли атмосфера стає тривожною. Тому я сприймаю це все як спроби перекласти один на одного відповідальність", – зазначив директор НАБУ.

Як розповів Ситник, напередодні він прочитав, що не відбулось засідання НАЗК, бо не було кворуму.

"Реально є проблема в державі, а в них кворуму немає. Це свідчить уже про певний саботаж уже навіть не у вирішенні проблеми, намагання спихнути відповідальність на когось конкретного. Звичайно, коли буде конкретна заява, а не голослівне звернення, ми будемо його перевіряти", – сказав Ситник.

Як повідомлялось, голова НАЗК Наталія Корчак звернулася до правоохоронців, в тому числі до НАБУ, заявивши, що вбачає у діях посадовців Держслужби спецзв’язку, а також ДП "УСС" ознаки службових злочинів.

29 березня прем'єр Володимир Гройсман закликав членів Національного агентства з питань запобігання корупції подати у відставку через неполадки із системою подачі електронних декларацій.

У свою чергу голова НАЗК у відповідь на ці заклики заявила, що не збирається йти у відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...