Ердоган звинуватив німецького журналіста в "шпигунстві"

Субота, 4 березня 2017, 00:07

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закинув ув'язненому журналісту Денізу Юджелю, що той нібито є "німецьким агентом", а німецьких посадовців - вкотре звинуватив у "підтримці тероризму" в Туреччині.

Про це пише DW.com.

"Як представник Робітничої партії Курдистану (РПК), як німецький агент ця особа впродовж місяця ховалася в німецькому консульстві", - сказав Ердоган у п'ятницю, 3 березня, під час виступу в Стамбулі, цитує інформагенція dpa.

Він також не приховував свого невдоволення скасуванням кількох виступів турецьких міністрів у Німеччині, на яких ті, як очікувалося, мали агітувати за конституційну реформу в Туреччині.

Нагадаємо, напередодні місцева влада скасувала виступ міністра економіки Ніхата Зейбекчі у Кельні, а влада міста Ґаґґенау - запланований на 2 березня захід за участі турецького міністра юстиції Бекіра Боздага. МЗС Туреччини викликало німецького посла для пояснень. 3 березня було скасовано виступ Зейбекчі в місті Фрехені.

В понеділок, 27 лютого, суд у Стамбулі задовольнив запит прокуратури на арешт журналіста німецького видання Die Welt Деніза Юджеля. Його арешт спричинив хвилю обурення в Німеччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News