У "БПП" офіційно заявили, що жодних заяв по Насірову не готують

Субота, 4 березня 2017, 11:11
У БПП офіційно заявили, що жодних заяв по Насірову не готують

У фракції "БПП" заявили, що не ухвалювали і не планують ухвалювати будь-яких заяв у справі
глави ДФС Романа Насірова. 

Про це йдеться у повідомленні, яке розповсюдила прес-служба "Солідарності" 4 березня. 

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді не готувала і не планує готувати будь-яких заяв, звернень тощо від імені фракції, які можуть розцінюватись або трактуватись як політичний тиск на розслідування, зокрема, стосовно висунення підозри голові Державної фіскальної служби Роману Насірову", - заявили у "БПП". 

"Не виключено, що окремі члени парламенту, в тому числі й фракції БПП, можуть робити власні звернення стосовно справи Романа Насірова. Однак будь-які ініціативи окремих депутатів фракції не можна розцінювати як позицію фракції. Фракція БПП усі свої рішення приймає на засіданнях фракції і лише після їх підтримки більшістю членів фракції вони виносяться на публічний рівень", - додали у фракції. 

"Будь-який політик чи чиновник, незалежно від того, яку посаду він займає, має нести повну відповідальність за порушення закону, особливо за корупційну діяльність", - заявили у БПП.

У фракції заявили також, що БПП "не буде ухвалювати будь-яких заяв чи звернень, які можуть стати на заваді проведення прозорого і законного розслідування корупційних
діянь та чинити перепони у встановленні законності, притягненні до відповідальності посадових осіб, політиків - учасників схем незаконного збагачення, незалежно від того, яку б вони посаду не займали, чи до якої політичної партії вони б не належали", - йдеться у заяві. 

Як відомо, раніше  стало відомо, що депутатам фракції БПП пропонують ухвалити звернення до президента, прем'єра та генерального прокурора із закликом негайно втрутитися в ситуацією з "тиском" на главу ДФС Романа Насірова.

4 березня Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування.

САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу. Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News