Кабмін дозволив в особливих випадках перевозити товари в ОРДЛО без обмежень

Субота, 4 березня 2017, 16:21

Кабінет міністрів передбачив можливість переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі без обмежень для запобігання або ліквідації наслідків особливих соціальних або економічних обставин і надзвичайних ситуацій.

Про це йдеться в постанові уряду №99 від 1 березня, передають Українські Новини.

Цим документом Кабмін затвердив порядок переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції (АТО).

Порядок набуває чинності через 10 днів від дня опублікування відповідної постанови.

Зокрема, відповідно до постанови, суб'єктам господарювання забороняється переміщати на тимчасово неконтрольовану територію і з тимчасово неконтрольованої території товари, за винятком харчових продуктів і лікарських засобів, які переміщаються у складі гуманітарних вантажів, а також товарів і продукції (у тому числі, що забезпечують функціонування й обслуговування або необхідні у виробничому процесі) металургійної, гірничозбагачувальної, вуглевидобувної та енергогенеруючої галузей, об'єктів критичної інфраструктури за переліком та обсягами (вартість, вага, кількість), які затверджуються загальним рішенням Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб і Міністерством економічного розвитку та торгівлі.

Суб'єктам господарювання дозволяється переміщувати товари виключно залізничним транспортом, крім випадків, коли товари переміщуються в/з гуманітарно-логістичних центрів.

Водночас, відповідно до постанови, у виняткових випадках за рішенням координаційного центру й за узгодженням із керівником АТО з метою оперативного реагування, попередження й ліквідації наслідків виникнення особливих соціальних або економічних обставин, пов'язаних із загрозою життю та здоров'ю людей, порушенням нормальних умов життєдіяльності та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, які унеможливлюють дотримання вимог цього порядку, через лінію зіткнення можуть бути переміщені товари без обмежень.

У цьому випадку координаційний центр інформує про такі рішення й підстави їхнього прийняття Міністерство з окупованих територій, Державну фіскальну службу та інші зацікавлені центральні органи виконавчої влади.

Співробітник Фіскальної служби на контрольному пункті перевіряє наявність рішення координаційного центру, відповідно до якого здійснюється переміщення товару, реєстраційні документи підприємства - перевізника або власника товару і проводить огляд товару й транспортного засобу на предмет відповідності заявленим відомостям.

Як повідомлялося, 1 березня Кабмін затвердив новий порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування