Поліція: заблокований поїзд на Луганщині вилучили за ухвалою суду

Субота, 4 березня 2017, 18:37

Вантажний потяг на перегоні Шипілове–Світланове на Луганщині, що був заблокований учасниками "блокади Донбасу" з 25 січня, вилучено на підставі ухвали суду.

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганщини.

"Сьогодні, під час проведення слідчо-оперативних дій на місці блокування залізничної колії, на підставі ухвали суду, яке було винесено в рамках досудового слідства по відкритому кримінальному провадженню за статтями 279 (Блокування транспортних комунікацій) та 278 КК України (Угон або захоплення залізничного рухомого складу) слідчими Попаснянського відділу поліції було вилучено потяг та передано на зберігання Попаснянському локомотивному депо", - йдеться в повідомленні.

Поліція також опублікувала відео, на якому видно, як поїзд, біля якого встановлено намет "блокади Донбасу", рушає з місця.

"Незважаючи на те, що на теперішній час дії працівників поліції сприймаються частиною громадськості як такі, що здійснюються у політичній площині, наголошуємо, що всі дії співробітників поліції здійснюються тільки в рамках правового полю та чинного законодавства", - додали в прес-службі.

Як відомо, раніше 4 березня прес-служба "Укрзалізниці" повідомила, що об 11:56 відновив рух локомотив та 57 порожніх вагонів, що були заблоковані 25 січня учасниками "блокади Донбасу" на перегоні Шипілове–Світланове на Луганщині. Повідомлялося, що учасники блокади не заважали залізничникам.

Разом з тим, "Штаб блокади торгівлі з окупантами" спростував інформацію про розблокування колії в районі Гірське-Золоте.

 

16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого повідомлялося, що учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

28 лютого штаб блокади ОРДЛО відмовився вести переговори із прем’єр-міністром.

1 березня штаб блокади заявив про відкриття мобільного посту на трасі Курахове-Мар'їнка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...