Насірова занесли до суду, вибухівки не знайшли

Субота, 4 березня 2017, 20:14
Насірова занесли до суду, вибухівки не знайшли

Вибухотехніки перевірили будівлю Солом'янського райсуду, де має відбутися обрання запобіжного заходу главі ДФС Роману Насірову.

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода", зазначивши, що вибухівки не знайшли.

Насірова виносять із
Насірова виносять із "швидкої"
Фото прес-служби НАБУ

Близько 20:55 до швидкої, в якій перебував Насіров, пропустили лікарів, яких викликала дружина глави ДФС.

Пізніше адвокати Насірова повідомили, що в нього підвищений тиск.

О 21:10 Насірова на ношах вивезли з карети швидкої допомоги в дворі суду та занесли до приміщення суду.

Як видно з трансляції, глава ДФС перебуває при свідомості, час від часу відкриває очі.

Близько 21:45 судове засідання, яке було заплановане на 19:00, розпочалося. 

Насіров у приміщенні суду

Насіров у приміщенні суду
Фото прес-служби НАБУ

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби. 3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

4 березня Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Станом на 18:08 главу ДФС вивезли з кардіоцентру.  

О 19:37 до поліції надійшов анонімний дзвінок про мінування будівлі за адресою Смірнова-Ласточкіна 10в, було проведено евакуацію з будівлі суду

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News