В ОРЛО кажуть, що власник у "віджатих" підприємств не зміниться

Неділя, 5 березня 2017, 14:58

У бойовиків ОРЛО заявляють, що запровадження "зовнішнього управління" на підприємствах з українською юрисдикцією, що розміщені на тимчасово окупованих територіях Луганщини, не передбачає зміну їхнього власника.

Як повідомляє підконтрольний бойовикам онлайн-ресурс "ЛИЦ", про це заявив один з представників "ЛНР" на Мінських переговорах Владислав Дейнего. 

"Ми ухвалили рішення що повинні ... ввести тимчасове зовнішнє управління. ... Що стосується власника, це питання не зачіпається, власником залишається той, хто значиться у нинішніх реєстрах, зміна власника не передбачається", - зазначив він. 

Як відомо, 1 березня бойовики ОРДЛО заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР". У Кремлі  заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.

У свою чергу СБУ оприлюднила запис розмови ватажка бойовиків Олександра Захарченка про те, що вони готують власну "блокаду", зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Києву. У розмові Захарченка також йшлося про те, що  "націоналізовані" бойовиками українські підприємства будуть передані олігарху-втікачу, "бухгалтеру" Сім'ї Януковича Сергію Курченку.

3 березня глава МінТОТ Вадим Черниш заявив, що власники українських підприємств, на яких було введено зовнішнє управління з боку бойовиків в так званих "ДНР" та "ЛНР", можуть звернутися в суди з позовами до Росії, юридичною підставою для чого може стати резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи №2133.  

У МінТОТ готують рекомендації власникам підприємств на неконтрольованих територіях Донбасу для подачі позовів до Європейського суду з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування