ОБСЄ: Біля Авдіївки сторони конфлікту мають відвести важке озброєння

Неділя, 5 березня 2017, 19:58

Черговий обстріл Донецької фільтрувальної станції призвів до зупинки її роботи, сторони конфлікту мають відвести важке озброєння.

Про це йдеться у заяві СММ ОБСЄ, яку оприлюднено ввечері 5 березня. 

"Черговий обстріл ДФС призвів до зупинки її роботи. Про цю загрозу повідомлялося вчора... СММ ОБСЄ готова сприяти встановленню "вікна тиші" для ремонту, але слід усунути першопричини - важке озброєння та близькість позицій. Сторони конфлікту мають вивести важку зброю та дотримуватися відстані між позиціями заради мирних мешканців, що мешкають поблизу та працівників КП "Вода Донбасу", - заявили в ОБСЄ.

Як відомо, у неділю Авдіївка знову залишилась без електропостачання в результаті обстрілу з важкого озброєння,  мобільний зв'язок працює із перебоями. При цьому, вода до помешкань поки подається. 

У Донецькій облВЦА повідомили, що лінія електропередач поєднує Авдіївку, "Коксохім" і Донецьку фільтрувальну станцію, таким чином, ДФС також знеструмлена. 

У МінТОТ повідомили, що за інформацією КП "Компанія "Вода Донбасу" по ДФС обстрілів увечері 5 березня не було, частина робітників перебувають на станції.

"Для відновлення електропостачання в Авдіївці та на ДФС енергетики вранці 6 березня подадуть заявку в СЦКК з метою отримання гарантій безпеки", - повідомили у МінТОТ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...