Після того, як Насірову оголосили, що він вільний, він намагався встати і піти

Неділя, 5 березня 2017, 23:46

Після того, як главі ДФС Роману Насірову повідомили, що він вільний він намагався встати і піти, але адвокати його стримали.

Про це заявив нардеп Андрій Журжій біля будівлі суду.

"Коли співробітники НАБУ оголосили Насірову, що він вільний і може вільно пересуватися, він намагався встати з ліжка відразу, але адвокати його попросили лежати, бо ще рано", - повідомив Журжій.

Наразі, за його словами, адвокати Насірова просять НАБУ оголосити про проведення будь-яких слідчих дій, аби його могли вивезти із приміщення суду, яке заблоковане активістами.

Водночас активісти розходитися не збираються і планують залишатися під судом до 9:30 ранку, коли зможе розпочатися засідання.

Слідчі НАБУ залишили будівлю.

Учасники акції протесту заявили, що готові забезпечити підозрюваного всім необхідним, щоб дочекатися рішення суду. В тому числі, продуктами харчування і медикаментами і навіть  спеціальним медобладнанням.

Раніше до активістів вийшов адвокат Насірова і оголосив заяву від його імені. У заяві йдеться, що Насіров "жодної хвилини не симулював і не робив з себе жертву". 

Крім того Насіров заявляє, що не вважає себе винним у злочині, який йому інкримінують, та погоджується на цілодобовий нагляд з боку САП чи НАБУ  під час свого перебування у лікарні на час лікування чи у своєму помешканні.

Як відомо, 5 березня в засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для глави ДФС було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровника.  Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Напередодні запобіжний захід також не було обрано - засідання суду було перенесено  на ранок 5 березня. 

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...