Прокуратура кличе на процесуальні дії екс-міністра Клименка

Понеділок, 6 березня 2017, 11:58

Головна військова прокуратура України викликає екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка для проведення слідчих та процесуальних дій.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури у понеділок.

Вказується, що спеціальне досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за підозрою Клименка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 255 "створення злочинної організації", ч.4 ст. 28 "вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією", ч.5 ст. 191 "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", ч.4 ст. 28, ч.2 ст. 205 "фіктивне підприємництво", ч.4 ст. 28, ч.1 ст. 366 "службове підроблення" КК України.

Згідно із повідомленням Клименку необхідно прибути до Головної військової прокуратури о 10-00 год. 10 та 14 березня.

Як відомо, Голосіївський райсуд Києва дозволив заочне розслідування стосовно екс-міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка.

За даними ГПУ, Клименко у період квітня 2012 – вересня 2013 року, обіймаючи посаду голови ДПСУ (міністра доходів і зборів), "у складі створеної і очолюваної Януковичем В.Ф, злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану і злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 млрд грн, шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації".

Клименко покинув Україну після розстрілів на Майдані у Києві й утечі Віктора Януковича в лютому 2014 року. Найімовірніше, що він переховується в Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування