США закликали Україну прискорити створення антикорупційного суду

Понеділок, 6 березня 2017, 13:07

Сполучені штати Америки вітають заклики українського суспільства до ефективного і прозорого судочинства та наголошують на необхідності створення антикорупційного суду.

Про це повідомляє посольство США в Україні у понеділок у Twitter.

"Дії українського громадянського суспільства, що закликає до ефективного і прозорого судового процесу, надихають", – йдеться в коментарі.

"Необхідність створення незалежного антикорупційного суду очевидна і стає все більш актуальною", – вказують дипломати.

Як відомо, громадські активісти майже добу пікетують будівлю Шевченківського районного суду Києва, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду"

Як повідомлялось, 14 грудня 2016 року лідери думок попросили президента Петра Порошенка терміново створити повноцінну систему незалежних антикорупційних судів в Україні.

Відповідне звернення підписали патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Верховний архиєпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук), лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, акторка Ада Роговцева і письменник Сергій Жадан.

Європейський союз підтримав позицію антикорупційних активістів і погодився на участь міжнародних партнерів України у відборі суддів антикорупційного суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування