Омбудсмен: найближчим часом з Криму передадуть 18 ув'язнених

Понеділок, 6 березня 2017, 23:27
Омбудсмен: найближчим часом з Криму передадуть 18 ув'язнених

Український і російський омбудсмени Валерія Лутковська та Тетяна Москалькова домовилися передати в Україну з анексованого Криму 18 українських ув’язнених.

Про це сторони домовилися 6 березня в Женеві в рамках проведення щорічної зустрічі Глобальної мережі національних інститутів з прав людини, повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

"Під час зустрічі омбудсманів особливу увагу було приділено питанню реалізації попередніх домовленостей сторін, зокрема, щодо переміщення українських громадян, які відбувають покарання на території АР Крим, в інші заклади для подальшого відбування покарання на території материкової України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в ході зустрічі Лутковська та Москалькова "обговорили шляхи якнайшвидшої технічної реалізації попередніх домовленостей такого переміщення, розглянули виконання процедури переміщення відповідними державними органами обох держав".

Підкреслюється, що омбудсмени України і РФ повідомили, що вказане переміщення відбудеться найближчим часом.

Також в ході зустрічі Лутковська висловила бажання відвідати українських політв'язнів, які перебувають в РФ: Андрія Захтея, Євгенія Панова, Романа Сущенка та інших.

Крім того, омбудсмени обговорили проблемні питання, пов'язані з етапуванням Станіслава Кліха в Верхнеуральськ.

Раніше повідомлялося, що уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова пообіцяла українському омбудсмену Валерії Лутковської знайти механізм повернення в Україну засуджених, які відбувають покарання в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування