Росія звинувачує ЗСУ в обстрілах Донецька й шиє полковнику "Точку У"

Вівторок, 7 березня 2017, 08:19

Слідчий комітет Російської Федерації продовжує звинувачувати українських військовослужбовців у застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни.

Так, 7 березня відомство порушило кримінальну справу за ч.1 ст.356 КК РФ "за фактами численних обстрілів житлових будинків у Донецьку в період з 27 лютого до 2 березня" 2017 року.

"У результаті цих злочинів було поранено двох цивільних осіб та пошкоджено понад 10 житлових об'єктів", – сверджує СК РФ.

Крім того, російські слідчі заявляють, що мають докази, що в 2014-2015 роках Збройні сили України застосовували проти мирного населення Донбасу тактичні ракетні комплекси "Точка-У".

За твердженням СК РФ, до застосування такої зброї в Ровеньках Луганської області 2,5 роки тому був причетний командир 19 окремої ракетної бригади ЗСУ полковник Федір Ярошевич.

"Саме він, як вважає слідство, 22 серпня 2014 року віддав наказ про завдачу удару тактичними ракетами по населеному пункту Ровеньки, у результаті якого загинули три людини, у тому числі дитина 2008 року народження", – заявляє СК РФ.

РФ звинувачує Федора Ярошевича в застосуванні
РФ звинувачує Федора Ярошевича в застосуванні "Точки-У" на Луганщині
СКР

Відомство попереджає, що продовжує роботу "зі встановлення осіб, причетних до цього й інших аналогічних злочинів".

СК РФ заявляє, що "застосування озброєння не вибіркової дії навряд чи можна назвати випадковістю", тоді як це – порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Женева, 1949) і Додаткового протоколу II до неї.

Як відомо, Росія підтримує матеріально, морально й військово бойовиків, які воюють на сході України проти української влади. При цьому РФ не визнає себе учасницею конфлікту і не гарантує виконання лідерами сепаратистів "мінських угод".  

Зазначимо, що у згаданий СК РФ день, 22 серпня 2014 року, на схід України вперше вторглися машини російського "гуманітарного конвою", хоча Київ на це згоди не давав.

Також РНБОУ заявляла тоді про рух до Луганська колони важкої техніки з найманцями з Росії.

Крім того, того дня у Луганську бойовики викрали й убили литовського консула.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News