ГПУ каже, що двічі заблокувала 1 млрд Януковича-молодшого

Вівторок, 7 березня 2017, 17:46

Протягом 2015-2016 років Печерський райсуд міста Києва наклав арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку на загальну суму біля 1 млрд грн, фактичним власником яких є Олександр Янукович.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить Олександру Януковичу", - йдеться у повідомленні.

"Разом із тим, з кінця грудня 2016 року деякими слідчими суддями Печерського районного суду м. Києва почали задовольнятися клопотання адвокатів та ухвалюватися суперечливі рішення про зняття арешту з зазначених грошових коштів у зв’язку з необґрунтованістю накладення їхніми колегами-суддями", - додала Сарган.

Вона зазначила, що у деяких випадках один і той же слідчий суддя, розглядаючи однотипні клопотання адвоката протягом місяця, приймав різні рішення.

"Із метою недопущення зняття грошових коштів з накопичувальних рахунків ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", відкритих у Національному банку України, за клопотанням Генеральної прокуратури України 17.01.2017 Печерський районний суд міста Києва повторно наклав арешт на грошові кошти вказаних фізичних осіб", - написала вона.

Як відомо, у понеділок Сарган повідомила, що Генпрокуртаура разом із Держфінмоніторингом заблокували кошти Олександра Януковича у обсязі 312,5 млн грн, які надійшли в Міжнародний інвестиційний банк від Всеукраїнського банку розвитку.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування