Інформаторку “ДНР” взяли під варту у Житомирі

Вівторок, 7 березня 2017, 20:47

У Житомирі суд постановив взяти під варту жительку Донецької області, затриману за підозрою у сприянні діяльності терористичної організації "ДНР".


Як
повідомили у прес-групі УСБУ в Житомирській області, відповідну ухвалу Корольовський районний суд Житомира виніс 7 березня, пише УНІАН.

Зловмисницю викрили в Слов’янську співробітники Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що жінка за завданням куратора одного з незаконних збройних формувань "ДНР" збирала інформацію про склад і озброєння, місця дислокації та маршрути переміщення військової техніки і особового складу сил антитерористичної операції у районі Слов’янська.

Отримані дані зловмисниця передавала через Інтернет або телефоном, із дотриманням заходів конспірації, замовнику на тимчасово окупованій території.

За інформацією СБУ, на бік терористів жінка перейшла під час тимчасової окупації Слов’янська незаконними збройними формуваннями "ДНР" у 2014 році.

Після звільнення міста українськими військовими вона залишилася у районному центрі та розпочала збір та передачу інформації бойовикам.

Інформаторку "ДНР" було затримано.

Під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання спецслужби вилучили комп’ютер, флеш-накопичувач та мобільний телефон із доказами передачі інформації бойовикам "ДНР".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації ) Кримінального кодексу України. Інформаторці терористів загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...