Клімкін закликав відновити переговори підписантів Будапештського меморандуму

Середа, 8 березня 2017, 04:55
Клімкін закликав відновити переговори підписантів Будапештського меморандуму

Україні потрібна підтримка США у перезапуску переговорів сторін, які підписали Будапештський меморандум.

Про це керівник МЗС України Павло Клімкін заявив під час слухань в Сенаті США на тему "Російська політика і наміри щодо окремих Європейських країн: приклад України", повідомляє посольство України в США.

"Нам потрібна підтримка США для перезапуску відносин між підписантами Будапештського меморандуму. Сполучені Штати мають відігравати ключову роль у переговорах по Донбасу і Криму", – підкреслив Клімкін.

Крім того Клімкін розказав американським сенаторам про російське озброєння і війська в Криму і на Донбасі та закликав надати Україні оборонне озброєння. Він звернувся до них з проханням підтримати надання Україні коштів, передбачених у бюджеті США у 2017 році, а також і в наступному році.

На завершення виступу голова МЗС України заявив, що нині не може бути мови про послаблення санкцій щодо Росії, а може йтися тільки про їхнє посилення.

Раніше у вівторок Павло Клімкін зустрівся у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном і обговорив можливі кроки для того, щоб "змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей".

Крім того, у прес-службі МЗС України повідомили, що державний секретар США Рекс Тіллерсон наголосив, що санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії та деокупації Донбасу і Криму.  

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон запевнив міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, що ніяких "обмінів" України в контексті розв'язання інших питань не буде.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News