У Омеляна пояснили, чому перевізники блокували рух на трасі "Київ-Одеса"

Середа, 8 березня 2017, 13:11

Рух на міжнародній трасі М-05 "Київ-Одеса" в районі Умані (Черкаська обл.), який  напередодні перевізники блокували на знак протесту, повністю відновлено.

Про це повідомив голова Держслужби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк. 

За його словами, перевізники вимагали встановити габаритно-ваговий контроль (ГВК) для зважування великовагових транспортних засобів, які порушують вимоги до навантаження і перегруженим транспортом знищують дороги.

Ноняк зазначив, що вважає дану акцію "дуже хорошим сигналом для всіх перевізників та водіїв".

"Укртрансбезпека з квітня 2016 року бореться з перегрузами на наших автошляхах з недобросовісними перевізниками, це наша спільна робота з громадськістю, органами місцевої та центральної влади. ... Тому декілька десятків доброчесних водіїв заблокували рух декількох вантажівок, які, на їхню думку, їхали із значним перегрузом. Дочекавшись працівників УТБ, які встановили ГВК і почали зважувати автомобілі порушників, де ці підозри у порушенні підтвердилис", - зазначив Ноняк.

Він додав, що дорога М-05 Київ-Одеса в обидва боки розблокована, ГВК працює у цілодобовому режимі, "представники поліції і громадськість присутні".

Станом на ранок 8 березня Ноняк повідомив: "Робота в Умані кипить. Укртрансбезпека здійснює габаритно-ваговий контроль". 

7 березня протестувальники заблокували рух трасою
7 березня протестувальники заблокували рух трасою "Київ - Одеса".
facebook М.Ноняк
 

Як відомо, 7 березня перевізники заблокували рух на міжнародній трасі М-05 "Київ-Одеса", блокпост організували в районі Умані Черкаської області. 

Рух трасою було заблоковано в обидва боки, через що утворилися "пробки" на кілька кілометрів. До вечора рух трасою вдалося частково відновити, за даними Нацполіції Одеської області, протестувальники не пропускали ті вантажні автомобілі, які підозрювали у перевантаженні. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування