У Парагваї демонстранти взяли штурмом будівлю парламенту

Субота, 1 квітня 2017, 06:53

У столиці Парагваю Асунсьйоні протестуючі захопили парламент і підпалили його, масові протести почалися після того, як на закритому засіданні Сенату президенту Парагваю Картес було дозволено повторно висунути свою кандидатуру на виборах.

Про це пише DW.com.

Раніше в Асунсьйоні протягом декількох годин йшли зіткнення між демонстрантами і поліцією. Протестуючі підпалювали автомобільні покришки, поліція застосовувала сльозогінний газ і гумові кулі.

Як повідомляють парагвайські ЗМІ, в результаті зіткнень багато людей отримали поранення, серед них відомі в країні політики. Поранені були і співробітники поліції, заявив міністр внутрішніх справ Мігель Тадея Рохас Меса.

Приводом для протестів стало закрите засідання Сенату - верхньої палати Конгресу, на якому більшість сенаторів проголосували за те, щоб дозволити президенту Парагваю Орасіо Картесу повторно висунути свою кандидатуру на виборах.

Засідання Палати депутатів - нижньої палати Конгресу, присвячене цьому питанню, мало відбутися 1 квітня, причому більшість депутатів також схилялися до того, щоб дозволити Картесу висунутися повторно.

"Здійснено державний переворот. Ми будемо чинити опір, і ми закликаємо людей чинити опір разом з нами", - заявила сенатор-опозиціонер Дезіре Масі.

Конституція Парагваю забороняє повторне висунення на президентських виборах з метою запобігти можливому відновлення диктатури в цій країні. Парагвайський диктатор генерал Альфредо Стресснер правив з 1954-го по 1989-й рік і вісім разів переобирався на президентський пост.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...