У Білорусі 9 затриманим "шиють" підготовку масових заворушень

Субота, 1 квітня 2017, 12:20

У Білорусі 9 затриманим за підозрою у підготовці масових заворушень пред'явлено офіційне звинувачення.

Про це повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода" з посиланням на Ніну Шидловську, яка тримає зв'язок з адвокатами і родичами затриманих у справі "Білого легіону".

Зокрема, серед обвинувачених Дмитро Дашкевич (лідер "Молодого фронту"), студент БНТУ Іван Ковальчук, екс-студенту істфаку БДУ  Євген Полторжицький, Сергій Стрібульський з "Молодого фронту", менеджер з продажу Олексій Абрамов, Алесь Євдаха, Володимир Румянцев і Андрій Белявський.

Також Інтерфакс-Захід з посиланням на білоруські ЗМІ повідомляє, що звинувачення пред'явлено екс-лідеру незареєстрованої організації "Білий Легіон" Мирославу Лозівському

Усім їм пред'явлено звинувачення за ч.3 ст.293 Кримінального кодексу Білорусі - Навчання або інша підготовка осіб для участі в масових заворушеннях, а так само фінансування або інше матеріальне забезпечення такої діяльності.

Затриманим за цим звинуваченням загрожує арешт на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років.

Сергія Барстока і Романа Васильєва вже звільнено, останній - один з 6 активістів "Молодого фронту", які були затримані у цій справі. 

 

У Комітеті державної безпеки Білорусії дану інформацію не коментують.

Як відомо, 22 березня КДБ Білорусі затримав 26 активістів "Білого легіону" і "Молодого фронту" за підозрою в підготовці до участі в масових заворушеннях. Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що підозрює "якусь силу, "п'яту колону", у спробі дестабілізувати обстановку в країні і влаштувати в республіці "кольорову революцію"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування