МЗС: поправка праворадикалів про скасування "безвізу" провалиться

Середа, 5 квітня 2017, 09:11

Зареєстрована у Європарламенті праворадикальними депутатами поправка про скасування візового режиму для України не матиме підтримки.

Про це написала заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

За словами Зеркаль, вона провела зустріч з доповідачем Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ з питання безвізу для України Марією Габріель і вона висловила впевненість, що процес підготовки до дебатів та голосування за лібералізацію візового режиму відбувається в плановому порядку.

Габріель очікує, що безвіз отримає необхідну підтримку європарламентарів під час дебатів 5 квітня та відповідного голосування 6 квітня.

"Пропаганда та негативні новини розповсюджуються швидко, але це не зашкодить процесу ухвалення Європейським парламентом довгоочікуваного рішення, незважаючи на те, що так зване "російське лоббі" усіма можливими засобами намагається створити негативну атмосферу навколо близьких перспектив запровадження безвізового режиму для України", - написала Зеркаль.

За інформацією Укрінформ, авторами поправки є три депутати з Великої Британії, Німеччини та Швеції, які сповідують праву націоналістичну і євроскептичну ідеологію.

Вони входять до найменшої політичної групи Європарламенту "Європа свободи та прямої демократії", яку очолює британський євроскептик Найджел Фарадж.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування