В СЦКК кажуть, що бойовики готують голослівну заяву

Четвер, 6 квітня 2017, 10:22

Незаконні збройні формування ОРЛО в  черговий раз зірвали розведення сил та засобів біля Станиці Луганської.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО, оприлюдненому в четвер.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що сьогодні представника НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 "Станиця Луганська", за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єрьоміна Гліба Володимировича та представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО", – йдеться в повідомленні.

В штабі АТО наголошують, що в ході зустрічі представники ОРЛО мають виголосити заяву щодо так званої готовності здійснити відведення сил і засобів на даній ділянці, яке має бути здійснене 6 квітня цього року відповідно до рішення Трьохсторонньої контактної групи від 29 березня 2017 року.

"Насправді рішення Трьохсторонньої контактної групи можливо здійснити за умови дотримання 7 денного повного припинення вогню верифікованого Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ", – наголошують у штабі.

Українська сторона СЦКК останній раз фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО із застосуванням стрілецької зброї на даній ділянці 2 квітня 2017 року.

"Таким чином розведення сил і засобів на ділянці місцевості №1 "Станиця Луганська" можливо здійснити тільки після 9 квітня за умови виконання умов зазначених у рамковій угоді підписаної 21 вересня 2016 року у Мінську.

Водночас українська сторона ще раз "виявляє готовність до виконання всіх взятих на неї зобов’язань за Мінськими домовленостями за умов безумовного їх дотримання з іншої сторони".

Як відомо, 21 вересня  2016 року в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил та засобів на трьох ділянках частково окупованого сходу України – у Петрівському (Донецька область), Станиці Луганській і Золотому (Луганська область).  Цьому мають передувати щонайменше 7 днів без обстрілів.

У Золотому та Петрівському розведення було успішним, водночас регулярними обстрілами бойовики демонструють, що не збираються відводити озброєння біля Станиці Луганської.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню пояснювала, що бойовики ОРЛО зривають відведення сил і засобів біля Станиці Луганської, бо не хочуть залишати стратегічні позиції, вигідні для обстрілів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...