Бойовики забороняють говорити по телефону спостерігачам ОБСЄ

Четвер, 6 квітня 2017, 11:35

Проросійські бойовики у зоні проведення АТО в одному із сіл не дозволив представникам спостережної місії ОБСЄ користуватися телефоном.  

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ щодо подій на лінії зіткнення, що сталися станом на 4 квітня.

"У підконтрольному "ДНР" с. Маркине (94 км на південь від Донецька) два озброєні члени "ДНР" зупинили патруль СММ та не дозволили спостерігачам просуватися далі. Патруль трохи від'їхав, для того щоб доповісти про інцидент, однак ті ж самі члени "ДНР" підійшли до спостерігачів і заявили, що у цьому місці не дозволено розмовляти по телефону, а СММ повинен негайно залишити цей район", - сказано у звіті.

Також вказується, що п’ять озброєних членів "ДНР" у формі військового типу не дозволили патрулю Місії проїхати через блокпост у с. Старомихайлівка (15 км на захід від Донецька).

"Один із них пояснив, що на це були отримані відповідні накази від керівництва. Водночас спостерігачі зауважили, що цивільним транспортним засобам дозволяли проїжджати через блокпост. Патруль СММ від’їхав на відстань орієнтовно 300 м на схід від блокпоста. Один із озброєних чоловіків підійшов до спостерігачів і наказав їх залишити цей район, пояснюючи це тим, що в останні дні там відбувалися обстріли", - повідомляє СММ.

Як відомо, раніше місія ОБСЄ повідомляла, що у зоні АТО терористи відкрили вогонь біля патруля ОБСЄ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News