Росія оголосила Парасюка в розшук, заочно арештувавши

Середа, 11 жовтня 2017, 09:56
Росія оголосила Парасюка в розшук, заочно арештувавши

Слідчий комітет Російської Федерації заявляє, що народного депутата України Володимира Парасюка заочно узято під варту й оголошено в міжнародний розшук.

У своєму повідомленні СКР зазначає, що він причетний до нападу в березні 2016 року на Генеральне консульство РФ у Львові і наруги над державним прапором РФ.

Крім того, слідство встановило, що в 2014 році на посольство Росії в Києві напали Володимир Романцов, Олексій Бакай та Володимир Назаренко, вони "брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії", а Назаренко також "брав участь в нарузі" над прапором РФ.

"На підставі зібраних слідством доказів, зокрема відеозаписів, отриманих із відкритих джерел, і результатів судових експертиз винесено постанови про притягнення зазначених осіб як звинувачених у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом, вчинений із метою ускладнення міжнародних відносин)", – повідомляє СКР.

Назаренка й Парасюка також звинувачують у нарузі над російським прапором (ст. 329 КК РФ)

"Зазначених осіб оголошено в міжнародний розшук, і за клопотанням слідства судом щодо них заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", – повідомляє СКР.

Слідком зазначає, що українські правоохоронні органи тривалий час ведуть своє розслідування щодо вказаних фактів – і поки "нікого до кримінальної відповідальності не притягнуто".

"Попри те, що українська сторона фактично відмовила у виконанні запитів російського слідства про правову допомогу, Слідчий комітет продовжує активну роботу щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, які брали участь у зазначених нападах на російські зарубіжні установи (у 2014–2016 роках – ред.)", – заявляє СКР.

Як відомо, Володимир Парасюк став упізнаваним після подій на Майдані Незалежності у Києві в лютому 2014 року. Він пройшов до Верховної Ради 8 скликання. Уже будучи нардепом, потрапив у кілька скандальних ситуацій.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...