Польща перевіряє інформацію про війська РФ, що залишились у Білорусі

Понеділок, 2 жовтня 2017, 11:12

Міноборони Польщі перевіряє інформацію української сторони про те, що російські війська залишилися в Білорусі після навчань "Захід-2017".

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомляє  "Радіо Польща".

"Українці добре орієнтуються в діях росіян. Це пов'язано як з тією загрозою, яка там присутня на даний момент щодня, так і з тим, що в обох сторін розвинені можливості взаємного моніторингу. Я б ставився до того, що доповідає Україна, дуже серйозно ", - сказав Мацеревич.

Він додав, що зараз не може цю інформацію ні підтвердити, ні спростувати.

Мацеревич відзначив, що у військових навчаннях "Захід-2017" взяли участь понад 120 тисяч солдатів, а виведення такої великої кількості військ може забрати багато часу.

На його думку, слід почекати близько тижня, щоб реалістично оцінити ситуацію.

Як відомо, 29 вересня начальник українського Генштабу Віктор Муженко заявив, що Росія залишила свої війська після навчань "Захід-2017" у Білорусі, незважаючи на обіцянки не робити цього.

Російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017" відбувалися з 14 до 20 вересня.

Офіційно заявлялося, що в них будуть задіяні близько 13 тисяч осіб.

19 вересня стало відомо, що під час навчань "Захід-2017" на полігоні "Лузький" під Петербургом вертоліт Ка-52 випадково обстріляв глядачів ракетами, двоє людей опинилися в лікарні.

На останньому етапі навчань було відпрацьовано нанесення масованого ракетно-ядерного удару.

Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, заявляв, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Захід-2017" схожі на підготовку до великої війни.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зазначав, що навчання "Захід-2017" націлені не на напад, а на вишколення військовослужбовців "на випадок війни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування