Поліція бачить "російський слід" у вибуху авто в Одесі

Понеділок, 2 жовтня 2017, 14:35

Під час розслідування вибуху 24 липня 2017 року в Одесі було виявлено сліди російського втручання.

Про це на брифінгу 2 жовтня в Києві, присвяченому виявленим диверсантам, заявив глава Національної поліції Сергій Князєв.

"Сліди, які були виявлені в ході розслідування, дають змогу нам доповісти, що це правопорушення було скоєне умисно, за грошові кошти і в цій операції були задіяні спеціальні представники із Російської Федерації, які навчали цих терористів", – сказав він.

Князєв нагадав, що 24 липня в Одесі стався вибух автомобіля ВАЗ-2101, який був припаркований біля однієї з громадських організацій.

"Вибуховий пристрій спрацював на задньому лівому пасажирському  сидінні автомобіля. Там було близько 600 грам у тротиловому еквіваленті. Миттєвими оперативними заходами поліція Одеської області з допомогою  поліції Донецької області правопорушники були затримані під час переходу КПП Мар'їнка на тимчасово неконтрольовану частину Україні", – повідомив глава Нацполіції.

В свою чергу перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін розповів, що правоохоронці запобігли ще одній диверсії – спробі вибуху електропідстанції в Покровському районі Донецької області.

"В Донецькій області відбулася серйозна робота саме по документуванні диверсійної групи. Їх робота була організована на окупованих територіях. Було одне завдання – вчинити дестабілізацію шляхом підриву будь-якого об‘єкту. Для цього на територію України з окупованої території була перевезена вибухівка, вона перевозилася у запасному колесі автомобіля", – розповів Аброськін.

"Перевізником був громадянин України, який проживав на окупованій території. Ціль була зірвати електропідстанцію на території Покровського району. Від початку вся ця операція контролювалася СБУ і Нацполіцією", – заявив заступник Князєва.

За словами Аброськіна, фігурант був затриманий, зараз відбуваються слідчі дії.

"Мушу зазначити, що це не єдина спроба, такі вибухові пристрої були передані в Одесу, використовувалася експрес-доставка поштова і ця вибухівка була отримана людиною в Одесі, раніше судимим, який проживав на окупованій території і мав ціль підірвати автомобіль в Одесі", – зазначив також він.

Валентина Романенко, Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування