Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтернет-трафік з Північної Кореї почав йти через Росію

Вівторок, 3 жовтня 2017, 06:15

З початку жовтня російська компанія "Транстелеком" (ТТК), що є дочірньою структурою РЗ (Російські залізниці), надає доступ в інтернет Північній Кореї.

Про це повідомила дослідницька компанія Dyn Research, передає DW.

Аналітики встановили, що раніше весь інтернет-трафік з КНДР йшов через китайського провайдера China Unicom, з яким Пхеньян співпрацює ще з 2010 року. Але з 1 жовтня більше половини північнокорейських інтернет-з'єднань встановлюються через мережі ТТК.

Експерт компанії FireEye, що спеціалізується на комп'ютерній безпеці, Брайс Боланд припустив, що підключення через Росію дозволить КНДР краще координувати кібератаки, які зазвичай йдуть ззовні Північної Кореї.

У російській компанії заявили, що ТТК з 2009 року має стик магістральних мереж зв'язку з Північною Кореєю за договором з Korea Posts and Telecommunications Corp і що нових угод сторони не укладали. Представник ТТК заявив, що, за умовами договору, російський оператор зв'язку може призупинити надання послуг КНДР "в разі несумлінного і неправомірного використання ресурсів - спам, злочинна активність, хакерські атаки та інше".

У компанії також заявили, що її послуги не підпадають під санкції ООН, накладені на Пхеньян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування