Тука: АП не радиться з міністерством щодо закону про реінтеграцію Донбасу

Середа, 4 жовтня 2017, 10:15

Адміністрація президента не радиться з МінТОТ щодо законопроекту про деокупацію Донбасу.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Законопроект, який має бути поданим у Верховну Раду, розробляється Адміністрацією президента, зокрема Радою національної безпеки і оборони. Це інша гілка влади", – сказав він.

На запитання, чи радиться АПУ з МінТОТ у підготовці відповідного проекту закону, Тука відповів:

"Ні, з нами не радяться. Я був залучений в якості консультанта лише під час розробки першого варіанту. Тоді відбулась закрита нарада в Радбезі, нам роздали перші примірники законопроекту з грифами "з'їсти, але ворогу не віддавати", ми їх вивчили, дали свої зауваження, розійшлися і дня через чотири схожий документ вийшов до деяких депутатів Верховної Ради, але вже не як законопроект, а концепція. Це суттєва різниця".

За інформацією "Української правди", законопроект перебував у глави адміністрації президента у вівторок ввечері. Однак поки немає інформації, переданий він в ВР. Серед зареєстрованих на сайті ВР його немає.

Сам президент в середу перебуватиме з робочою поїздкою в Чернігівській області. За інформацією співрозмовників УП, там він може зробити заяву про закон про реінтеграцію Донбасу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування