Проект з будівництва мережі швидкісного Wi-Fi в київському метро заморожений

Середа, 4 жовтня 2017, 11:05

Акціонер компанії Mosquito Mobile, яка перемогла в міському конкурсі на забезпечення метро швидкісним інтернетом, припинив фінансування.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в КМДА.

Відзначається, що на даний момент мережа компанії Mosquito Mobile на 12 центральних станціях і п'яти перегонах ще продовжує працювати, але перед підрядниками і бюджетом накопичилися великі борги.

Національна комісія з питань регулювання зв'язку через суд розпочала процес анулювання ліцензії на Wi-Fi частоти. Як повідомили в прес-службі відомства, позов був ініційований після отримання повідомлення від ДФС про те, що оператор не платить податки. Підрядники Спейс Ай Ті і Вінником Україна починають вигравати перші суди щодо примусового розрахунку за надані послуги.

Причина заморозки проекту полягає в тому, що акціонер припинив фінансування. Нагадаємо, власник Mosquito - Олександр Адаріч, співвласник визнаного неплатоспроможним Фідобанку.

Про запуск Wi-Fi на перших станціях київської підземки два роки тому урочисто оголосив мер столиці Віталій Кличко. Проект Mosquito Mobile переміг у міському конкурсі ще в 2014 році. Крім швидкісного інтернету, його завданням було забезпечення відеоспостереження в метро. Передбачалося, що мережа на всіх станціях запрацює до кінця 2016 року, але цього так і не відбулося.

У минулому році Mosquito пробував заробляти на рекламі перед підключенням до мережі. Цього року реклама зникла.

Компанія у своїх коментарях небагатослівна: працюємо, підтримуємо мережу, шукаємо фінансування.

Як повідомили LIGA.net джерела, акціонер намагається продати Mosquito.

Для користувачів це може означати, що нових станцій з Wi-Fi найближчим часом не з'явиться, а також можливе відключення вже побудованої мережі.

Нагадаємо, у 2014 Київська міська державна адміністрація та компанія "Фідомобайл" підписали договір про будівництво мережі WiFi в Київському метрополітені, вартістю 100 млн гривень.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування