Google буде боротися з російською пропагандою

Вівторок, 21 листопада 2017, 06:55

Компанія Alphabet буде відслідковувати російську пропаганду в Google News.

Про це заявив виконавчий директор Alphabet Ерік Шмідт в інтерв'ю під час Форуму міжнародної безпеки в Канаді, пише motherboard.vice.com.

"Ми добре знаємо про це, і ми працюємо над виявленням такого сценарію, який ви описуєте і деранжуємо ці сайти", - сказав Шмідт, відповідаючи на питання, чому найбільша пошукова компанія в світі продовжувала класифікувати російські сайти як новини.

"Це в основному RT і Sputnik. Ми добре знаємо, і ми намагаємося розробити системи для запобігання цьому", - додав він.

При цьому Шмідт виключив, можливість повного видалення цих сайтів з платформи.

"Ми не хочемо забороняти сайти. Це не те, як ми працюємо. Я категорично не прихильник цензури. Я дуже сильно схиляюся до ранжування. Це те, що ми робимо", - сказав Шмідт.

Як відомо, соцмережа Twitter заборонила розміщувати рекламу на своїй платформі російським пропагандистським каналам Russia Today і Sputnik. Facebook також запровадив вимогу розкривати спонсорів політичної реклами на своїй платформі.

Раніше мін'юст США звернувся до російської телекомпанії RT, раніше Russia Today, з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента". Однак телеканал RT не виконав вимоги міністерства юстиції США визнати себе іноземним агентом.

Главред RT Маргарита Симоньян на своєму сайті звинуватила США у "війні" проти російських ЗМІ і посяганні на свободу слова.

У зв'язку з цим в Росії заявили про готовність дати відповідь в ситуації з "обмеженням" російських ЗМІ в США.

Згодом міністерство юстиції Росії попередило "Радіо Свобода" і його проекти канал "Настоящее время" і сайт "Idel.Реаліі", що їх роботу в РФ можуть обмежити, оскільки "діяльність може бути кваліфікована як діяльність іноземного агента".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...