Чиновниця ДМС каже, що не знала, що під неї підкопується НАБУ

Четвер, 30 листопада 2017, 10:39

Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова запевняє, що не знала про те, що Національне антикорупційне бюро проводить спецоперацію.  

Коментуючи заяву НАБУ, вона заявила на брифінгу:  

"Я можу сказати однозначно, що я подавала заяву (про хабар – ред.) самостійно. У мене в заяві зазначено, що це Сергій Титенков – представник Арабського інвестиційного фонду Мубадала. Я абсолютно не знала, що він є представником або працівником Національного антикорупційного бюро".   

"Якщо в процесі проведення впродовж місяців уже під контролем Служби безпеки та Генеральної прокуратури відповідних заходів за результатами розгляду моєї заяви правоохоронним органам стало відомо, що працівники НАБУ в цьому беруть участь – мені про це не було відомо до вчорашнього дня, коли після затримання у Сергія Титенкова, на моє здивування, виявили спеціальні технічні засоби", – додала Пімахова.

Вона запевнила: "Я буду відповідати за свої слова і я готова до цього. Я подавала заяву, як законослухняний громадянин, який прийшов на посаду, пройшовши конкурс".

"Я пройшла випробувальний термін і призначена на 5 років. Я маю чесну позицію по відношенню до виконання своїх обов’язків. Я хочу виховувати своїх дітей і мати нормальне спокійне життя. Тому я подала таку заяву (до СБУ – ред.) – абсолютно самостійно, ініціативно, на особу, яка мала установчі дані Сергій Титенков", – сказала Пімахова.

"Я готова нести відповідальність і маю відповідні докази того, що я заявляю", – запевнила вона.

Вона хоче, щоб інші держслужбовців не боялися подавати заяви, якщо їм пропонуватимуть хабар. "Бо вони будуть хвилюватися за своє життя і життя своїх родин після таких заяв НАБУ, що це була спецоперація", – вважає Пімахова.

Вона додала, що ніч на 30 листопада провела в Генеральній прокуратурі, де давала свідчення як свідок.

За словами чиновниці Міграційної служби, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців.

Як відомо, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ "завербувала" підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.