В СММ ОБСЄ прокоментували вивід військових РФ із СЦКК

Понеділок, 18 грудня 2017, 21:21
В СММ ОБСЄ прокоментували вивід військових РФ із СЦКК

СММ ОБСЄ відомо про оголошений вивід військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації із Спільного центру з контролю та координації.

Про це йдеться у коментарі СММ ОБСЄ для УП.

"СЦКК виконує низку ключовий функцій щодо забезпечення безпеки СММ. Окрім того, Спільному центру доручено сприяти оперативному реагуванню на можливі випадки перешкоджання моніторингу та верифікації, що проводяться СММ ОБСЄ", - зазначають у СММ ОБСЄ.

У моніторинговій місії ОБСЄ розповідають, що СЦКК відіграє важливу роль у реалізації Мінських домовленостей.

Про механізм роботи СЦКК читайте тут: "Генерал-майор Кременецький: Впевнений, будь-які російські офіцери в місії ОБСЄ – це кадрові співробітникиабо ГРУ, або ФСБ"

"Спільному центру доручено сприяти повному припиненню вогню та здійснювати загальну координацію робіт із розмінування", - розповідають в СММ ОБСЄ.

Читайте також: "Александр Хуг: Незалежно від того, хто провокує ситуацію, обидві сторони порушують угоду про припинення вогню"

Представники місії зазначають, що оцінюють ситуацію на постійній основі і додали, що відповідні спостереження будуть висвітлені у їхніх звітах.

Раніше повідомлялося, що за даними розвідки, 19 грудня бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції через заяви Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з СЦКК.

В МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК покинуть Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

14 грудня спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.

Як відомо, Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін – група з контролю за дотриманням Мінського протоколу, до якої входять представники української та російської сторін.

Центр почав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

З квітня 2015 року українська та російська сторони почали вести окремі журнали випадків порушення режиму припинення вогню.

Учасники СЦКК зокрема домовляються зі сторонами про режим припинення вогню та допомагають гарантувати безпеку спостережній місії ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News