Зубко чекає на "голови", що полетять через перекриті негодою дороги

Субота, 20 січня 2018, 16:59

Голови облдержадміністрацій мають звернути увагу на персональну відповідальність за готовність спецслужб до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автошляхах та інших об’єктах інфраструктури через негоду.

Про це йдеться у заяві глави Мінрегіонбуду та ЖКГ Геннадія Зубко за підсумками засідання оперативного штабу ДержНС, що відбулося 20 січня, повідомили у Мінрегіонбуді.

оручив звернути увагу голів ОДА щодо персональної відповідальності за готовність спецслужб цивільного захисту до ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій на автошляхах, об’єктах електроенергетики та у сфері водо-, газо- і теплопостачання", - йдеться у повідомленні.

За словами Зубка, під час погіршення погодних умов "співпраця і координація Нацполіції, органів ДСНС, місцевої влади і енергетиків є успішною при наявності роботи регіонального штабу з надзвичайних ситуацій".

"Області, де очікується погіршення погодних умов - мають бути готовими до підвезення води", - додав Зубко.

Також він доручив ОДА забезпечити інформування населення про ускладнення погодних умов та порядку дій у цей період; безперебійний рух автотранспорту на дорогах та роботу комунального транспорту у населених пунктах,  а також стале функціонування важливих соціальних об’єктів та систем життєзабезпечення населення.

"Одеській ОДА доручено у найкоротші терміни забезпечити відновлення електропостачання у м.Арциз та населених пунктів Арцизького району", - зазначил у Мінрегіонбуді.

Як відомо, раніше Зубко заявив, що до кінця доби 20 січня рух на трасі Київ - Одеса на території Черкаської області має бути відновлено і додав, що профільні служби, зокрема облавтодор, не зробили висновків після погіршення погодних умов 18 грудня 2017 року і ліквідації наслідків.

Через погіршення погодних умов у Черкасах було припинено водопостачання. 20 січня у Черкасиводоканал повідомили, що його повністю відновили

У МВС України повідомили, що станом на 13:00 20 січня ускладненим лишається рух великовантажного та великогабаритного автотранспорту на автошляхах у Кіровоградській області. 

В Укгрідрометцентрі попереджають про суттєве ускладнення погодних умов 21-23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях. 

Українська правда