Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК за те, щоб громадських активістів звільнили від декларування

Четвер, 1 лютого 2018, 09:38

Національне агентство з питань запобігання корупції підтримує законодавчі зміни щодо скасування обов'язку громадських активістів подавати декларацію.

Про це голова відомства Наталія Корчак заявила на зустрічі з членами Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія) та головою департаменту демократизації офісу ОБСЄ/БДІПЛ, повідомляє НАЗК.

"НАЗК підтримує запропоновані зміни щодо виключення обов'язку подавати декларацію громадських активістів, осіб, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм чи проектів технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання, протидії корупції", – запевнила Корчак.

Вона зазначила, що Нацагентство ще в серпні минулого року схвалило висновок до проекту закону з певними зауваженнями до окремих його норм, які не стосуються звітності громадських організацій.

За словами Корчак, НАЗК зацікавлене в тому, щоб питання подання декларацій громадськими активістами було чітко конкретизоване та вирішене якнайшвидше.

"Враховуючи, що черговий етап подання електронних декларацій триває до 1 квітня поточного року, сподіваємось, що народні депутати підтримають ці зміни", – сказала голова відомства.

Як відомо, 27 березня 2017 року президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом просив депутатів скасувати вимогу про зобов’язання громадських активістів подавати електронні декларації.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування