Яценюк закликав США сказати своє ні "виборам" Росії в Криму

Середа, 7 лютого 2018, 08:39

Лідер партії "Народний фронт", екс-прем’єр України Арсеній Яценюк закликає Сполучені Штати Америки висловити позицію щодо незаконних виборів президента Росії в анексованому Криму.

Про це він заявив журналістам у Вашингтоні, де проводить низку зустрічей.

"Президент Путін проводить свої вибори на українській території. Він хоче бути перепризначеним завдяки голосам українців. На території Автономної республіки Крим", – йдеться у відео, розміщеному в Twitter політика.

"Ми очікуємо жорсткої реакції з боку наших західних партнерів і американців щодо того, що вибори на українській території можуть проводиться лише щодо президента України, а не президента Росії", – наголосив Яценюк.

"Він (Путін) призначив власне перепризначення на 18 березня – саме на день незаконної анексії й окупації української території. І тут світ і США, в першу чергу, як лідер вільного світу, повинні заявити власну позицію", – заявив він.

Яценюк також привітав оприлюднення "кремлівського списку", але закликав до введення його в дію і запровадження санкцій до осіб, які чинили злочини в Україні та втручалися у вибори в інших країнах.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна порушуватиме питання незаконності російських виборів в анексованому Криму на рівні ПАРЄ й парламентських асамблей ОБСЄ і НАТО.

А фракція "Народний фронт" запропонувала Верховній Раді закликати світ завадити виборам президента Російської Федерації в анексованому Криму й не визнавати їх.

Як відомо, Росія на початку 2014 року анексувала Крим, скориставшись зі зміни влади в Україні та посиливши свою військову присутність на півострові.

Україна, Євросоюз та США не визнали незаконний "референдум", який Росія використала як виправдання агресії, і запровадили санкції проти РФ.

Україна також не визнала вибори до Державної Думи РФ 2016 року, проведені на території анексованого Криму, та обраних там "депутатів".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування