Прокурор дивується, що захист Януковича не викликає свідком Путіна

Четвер, 8 лютого 2018, 16:21

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи за звинуваченням у держзраді колишнього президента Віктора Януковича на 14 лютого.

Про це повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко на засіданні в четвер.

За словами прокурора Руслана Кравченка, залишилося допитати ще 11 свідків сторони обвинувачення. Їх прізвища прокурор пообіцяв оприлюднити 13 лютого напередодні засідання (раніше серед свідків заявлялися зокрема секретар РНБО Олександр Турчинов і президент Петро Порошенко -ред).

Також спілкуючись із журналістами у кулуарах суду Кравченко висловив здивування тим, що адвокати Януковича "так часто їздять до Москви, а досі не заявили свідком президента РФ Володимира Путіна".

У свою чергу адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив журналістам, що не вважає за необхідне викликати президента Росії Володимира Путіна в якості свідка до суду у справі про державну зраду свого підзахисного.

"З адміністрації президента Російської Федерації захист отримав офіційну відповідь, що ніяких звернень, заяв в адміністрацію президента Росії від Віктора Януковича не надходило, що не розглядалося і жодних рішень не приймалося за цими заявами", - цитує Сердюка "Інтерфакс-Україна".

"Тому додатково викликати або проводити допит доцільності немає, були отримані офіційні законні документи", - додав він.

Як повідомлялося, 8 лютого захист екс-президента Віктора Януковича подав до Оболонського райсуду Києва другу частину списку свідків, яких вони хочуть допитати у рамках розгляду справи про державну зраду. У цьому переліку зокрема іноземні дипломати та жителі Криму — всього 103 особи.

Раніше адвокати заявляли список із 35 осіб, у якому фігурував екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-глава Адміністрації президента і екс-секретар РНБО Андрій Клюєв, колишній глава МВС України Віталій Захарченка, екс-глава СБУ Олександр Якименко та інші особи.