Київрада затвердила велоконцепцію столиці

Четвер, 8 лютого 2018, 16:14

Київська міська рада затвердила Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури у столиці.

За прийняття такого рішення на засіданні 8 лютого проголосували 96 депутатів, повідомляє прес-служба міськради.

За словами координаторки Асоціації велосипедистів Києва і радниці мера столиці з питань розвитку велоінфраструктури Ксенії Семенової, концепція містить всю необхідну інформацію для створення велосипедної інфраструктури в Києві. 

"Також документ дає рекомендації стосовно удосконалення нормативно-правового поля. Загалом мета Концепції – розвиток та популяризація велосипедного руху, а також збільшення частки велотранспорту у столиці до 5%", - сказала Семенова.

Вона підкреслила, велосипед не створює жодного навантаження на навколишнє середовище: не забруднює повітря шкідливими викидами і не створює шуму, що робить вулиці міста чистішими і тихішими.

Документ передбачає створення 240 кілометрів веломаршрутів у найближчі роки та понад 1000 кілометрів транспортних, рекреаційних та приміських шляхів для користувачів велотранспорту.

У Концепції представлено загальну схему веломаршрутів Києва, а також план-схему черговості їх створення.

Втілити Концепцію планують до 2025 року.

"Рішення Концепції будуть враховані при розробці матеріалів Генплану розвитку Києва, комплексної схеми транспорту, детальних планів територій та іншої планувальної документації", - пояснили у Київраді.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування