Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гройсман: Навіть у розвинутих демократіях є "в.о."

П'ятниця, 9 лютого 2018, 10:18

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не вбачає проблеми в тому, що в деяких відомствах немає постійного керівника, а працюють виконувачі обов'язків.

"Національне законодавство дозволяє виконувати обов’язки керівників. Це не є якесь "ноу-хау". Навіть у розвинутих демократіях, найміцніших країнах є теж в.о. Нічого страшного не відбувається", – сказав він під час години уряду в Верховній Раді.

Відповідаючи на одне з запитань, прем'єр сказав: "Міністр аграрної політики є. Тому що заява міністра аграрної політики ще не розглянута парламентом. Як тільки ви приймете рішення про звільнення міністра аграрної політики – буде дискусія про того, хто буде наступним".

Він також зазначив, що в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан "несе відповідальність за всі справи в ДФС".

"Ви можете з ним контактувати… Він дуже відповідальний керівник. І дуже прогресивний, і абсолютно нетерпимий до будь-якої корупції. І бореться з контрабандою. І дає гарні показники", – сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що українська митниця у січні 2018 року "дала плюс 9 мільярдів" у порівнянні з січнем 2017 року.

"Питання "в.о." не знімає відповідальності з тих, хто приймає рішення. Тому, будь ласка, по кожному конкретному випадку звертайтеся (до відповідних чиновників – ред.)", – сказав Гройсман.

Щодо міністра охорони здоров'я, то прем'єр сказав, що внесе до Верховної Ради кандидатуру Уляни Супрун, яка зараз виконує обов'язки міністра, щойно коаліція визначиться.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування